Skip to Content

TÁMOP 5.2.5/B-10/2-2010 Tenkes Ifjai című projekt

A Tenkes Ifjai Gyermekek és Fiatalok Társadalmi Integrációját segítő projekt keretében, a projektet 3 civil szervezet, Együtt a Kémes Körzet Gyermekeiért Alapítvány, TehetségVár Alapítvány, és a Dr. Horváth Béla Környezetvédő és Értékvédő Egyesület konzorciumi partnerségben valósítja meg. A projekt két helyszínen Siklóson és Kémesen zajlik.
Kezdete: 2012. július 1. A projekt zárása: 2014. július 30.
A projekt célcsoportja a 12-29 éves korosztály. Kémesen zajló programok célja: A fiatalok számára tartalmas szabadidős elfoglaltságok ajánlása, tehetség fejlesztés, a pályaválasztás segítése, és életvezetési tanácsadás.
Programok helyszíne: az Általános Iskola, a Teleház, a Malom Kemping. Jelenleg is zajló programok : Ifjúsági és Információs Irodai szolgáltatás, Kézműves műhely, Honismereti és Szövő Klub,Néptánc műhely, Pályaorientációs és Munkaerőpiaci tanácsadás, Sport klub, Zöld klub, Családtervezési tanácsadás.
A projekt a végéhez közeledve sikeresen zajlik, a programunkba havi szinten több mint 200 fő veszi igénybe az iroda szolgáltatásait, a foglalkozásokon pedig alkalmanként átlagosan 15 fő vesz részt.